skytahSkytah kan het best gekarakteriseerd worden als een cross-over rock band met een herkenbare stijl.

De bandnaam is een indirecte verwijzing naar de Skythen, het eerste grote nomadenvolk in Centraal Azië.

Skytah is enkele jaren geleden opgericht door Adriënn Pásztor (zangeres, componist) en Ben Humpig (gitarist, componist). De bandleden zijn muzikaal onder meer beïnvloed door: Jimi Hendrix, Black Sabbath, Pink Floyd, Led Zeppelin, Skunk Anansie, en Alice in Chains.

In de eerste jaren van Skytah zijn Ben en Adriënn vooral bezig geweest met het schrijven en arrangeren van liedjes. Met de gratis studiotijd die Skytah via een prijsvraag heeft gewonnen, is in 2005 een demo opgenomen.

Eind 2006 is vervolgens het debuutalbum van Skytah opgenomen.
Dit album getiteld “Gypsy Mentality” is zeer goed ontvangen door de pers.

Voorts heeft de videoclip van het titelnummer van dit album genaamd “Gypsy Mentality” enkele weken in 2007 op de playlist van TMF NL Digital gestaan en behoort deze enige tijd tot de best bekeken videoclips op de TMF website.

Bovendien heeft de single “Gypsy Mentality” airplay gekregen op nationale radiozenders zoals radio 3 FM.

Daarnaast is het titelnummer van dit album “Gypsy Mentality” in januari van 2008 verschenen op een verzamel CD 'Catz N' Clawz' van het Engelse melodic rockblad Fireworks Magazine die online alsook bij alle Virgin Megastores in Groot Brittanië te koop is.

Vanaf 2007 tot halverwege 2008 heeft Skytah in verschillende bezettingen tientallen optredens en andere promotiewerkzaamheden verricht.

Medio 2008 is het 2e album van Skytah getiteld “Breathe” opgenomen met studiomuzikanten Remco van der Sluis (drummer) en Kristoffer Gildenlöw (bassist).

In 2009 heeft Skytah haar krachten gebundeld met de solide en swingende ritmesectie: Jeffrey Bax (bassist) en Pjotr van der Made (drummer).

In 2009 is de videoclip bij “Lover's High”, het titelnummer van Skytah's 2e album "Breathe", opgenomen. Op dit moment is Skytah druk doende met het promoten van dit album via optredens, interviews, e.d.